آخرین اخبار : 

آموزش پخت دلمه کلم

مواد لازم :

کلم پیچ : ۱ عدد متوسط

سرکه : ۲/۱ لیوان

برای داخل دلمه :

گوشت مرغ : ۳۰۰ گرم ( من از یک نصف سینه و بال استفاده کردم )

لپه : ۲/۱ پیمانه

برنج خشک : ۵/۱ پیمانه ( میزاریم ۴ ساعت خیس بخوره )

پیاز : ۱ عدد بزرگ

سبزی دلمه : به میزان لازم

رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری پر

نمک و فلفل و ادویه : به میزان لازم

ادویه پلویی : به میزان لازم

زرد چوبه : به میزان لازم

برای سس دلمه :

رب گوجه : ۳ قاشق غذاخوری پر

ادویه خورشی و نمک و فلفل : به میزان لازم

پودر رنجبیل : ۲/۱ قاشق چایخوری

شکر : ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

پیاز : ۱ عدد بزرگ

سرکه : ۴ قاشق غذاخوری

آب :۳ لیوان

روغن و زعفران : به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا گوشت مرغ و لپه را میزاریم نیم پز شوند .

سپس گوشت مرغ را تکه تکه میکنیم .

حالا پیاز رو خرد کرده و در روغن تفت میدهیم بعد گوشت مرغ و سبزی را اضافه کرده تفت میدهیم .

بعد ادویه ها و نمک را اضافه کرده و بعد از تفت دادن رب گوجه را هم اضافه کرده و خوب تفت میدهیم بعد حرارت را خاموش کرده و لپه و برنج خام رو که آبش رو گرفتیم اضافه میکنیم .

حالا کلم رو وسطش رو با چاقوی تیز در میاریم و بعد در یک قابلمه آب جوش و سرکه را مخلوط کرده و بعد برگهای کلم را در آن میریزیم و میزاریم ۱۰ دقیقه بچوشد تا برگهای کلم نرم شوند .

حال سس را آماده میکنیم که ابتدا پیاز رو تفت میدهیم و بعد ادویه و پودر زنجبیل و رب گوجه و زعفران و آب را اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم .

حال قابلمه مورد نظر یا ظرف مورد نظرمون رو برمیداریم . در کف ظرف یک بشقاب نشکن یا در قابلمه میزاریم و روی در یک مقدار روغن میریزیم .

حالا شروع میکنیم به پیچیدن دلمه ها که یک برگ را برداشته از مواد به اندازه دو قاشق در وسط برگ میزاریم و بعد اول از طرف پایین و بعد راست و بعد بالا و بعد چپ برگ را روی هم میاریم و به صورت برعکس در قابلمه میچینیم .این کار را انجام میدهیم تا برگها تمام شود .

بعد سسی که درست کرده بودیم روی دلمه ها ریخته و قابلمه را روی حرارت میزاریم و اجازه میدهیم دلمه با حرارت ملایم بپزد .

بعد از ۲ ساعت چک میکنیم اگر دلمه پخته بود زیر قابلمه را خاموش کرده و سرو میکنیم در غیر اینصورت در صورت کم بودن آب به اون آب جوش اضافه کرده و میزاریم بپزد .

دلمه من ۳ ساعت با حرارت خیلی کم پخت چون برنجم خام بود مدت زمان پخت طول کشید .

برای تزیین میتونین زرشک را تفت داده و روی دلمه ها بریزیم .

نکته :

میشود برنج را آبکش کرده و زنده تر برداشت و بعد داخل دلمه گذاشت .

من به توصیه ناردونه گلم در سایت سفره خونه برنج رو خام استفاده کردم و انصافا به خاطر غلظتی که برنج در موقع پختن به غذا داده بود و آب برنج به خورد دلمه ها رفته بود خیلی خوشمزه شده بود .

همینطور به توصیه ناردونه گلم ته ظرفم رو در قابلمه یا بشقاب پیرکس گذاشتم که دلمه به ته ظرف نچسبد .

نوش جان      

منبع: وبلاگ نیلوفر ۲۷

, , , , , , ,

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>